Stig uarbejdsdygtig i 5-6 uger

Konklusion: Et brud på højre overarm gør, at jeg ikke er i stand til at behandle i op til 6 uger. Dvs resten af året.

Historien er denne:

Tirsdag d 11.11 kl 18.30 gik det galt. Jeg havde netop sendt min kone af sted til Bornholm for at passe børnebørn og skulle selv ud for at besøge nogle venner. Jeg var lidt forsinket og skulle skynde mig. Det var mørkt, døren til porten skulle låses, og jeg havde glemt limtræsdrageren, der ligger parat i carporten til at blive sat fast på husets facade.

Foden hang fast, og jeg faldt, så lang jeg var, med voldsom kraft ned på højre skulder. En vanvittig smerte gjorde det klart, at jeg stadig levede, omend ikke på samme niveau som før. Jeg fik med stort besvær stablet mig op på benene, og vaklede hen til mine venner, der heldigvis bor kun få hundrede meter fra os.

Jeg måtte gøre noget ved det, de vanvittige smerter ved enhver bevægelse fortalte mig, at det ikke kun var slaget, der måtte være et brud.

Da vi ikke kunne komme igennem på 1813, kørte vi direkte til Hillerød akutmodtagelse. Her blev vi mødt af en venlig og kompetent sygeplejerske, der straks forsynede mig med smertestillende medicin og sendte mig i røntgen. Straks efter var der en læge, der konfronterede mig med, at det havde jeg gjort grundigt. På røntgenbilledet af øverste del af overarmen sås en stor afrivning af tuberculum major, et fremspring på knoglen, hvor de 2 muskler supraspinatus og infraspinatus hæfter, de muskler, der sammen med deltoideus-musklen løfter armen til siden. Desuden så vi et stort v-formet brud igennem knoglehovedet, og som delte knoglen i 3 dele. Og ikke nok med det. Også den nederste del af ledskålen var brækket.

Næste dag kl 10 skulle jeg møde til CT scanning af området og straks efter havde jeg en samtale med den overlæge, der vidste mest om albuer og skuldre. Han kunne trøste mig med, at en operation ikke ville hjælpe. Selv om der var flere brud, så sad de pænt. Bruddet i den nederste del af ledskålen fyldte kun 15%, og det er for lidt til, at en operativ fastgørelse ville hjælpe. Således opløftet med den nedslående konklusion, at jeg ikke kan foretage mig noget fysisk de næste 6 uger, kunne jeg dog se tilbage på et forløb på Hillerød Sygehus, der var yderst tilfredsstillende.

Stor tak til alle involverede!

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder og tagget , , . Bogmærk permalinket.