Prometheuskonceptet

Hvad står prometheuskonceptet egentlig for, og hvad er det, vi som prometheusterapeuter behandler på. Det følgende er et forsøg på at give dig en baggrundsviden, der sætter konceptet i en forståelig sammenhæng.

Prometheuskonceptet er en blanding af de mest effektive teknikker indenfor Muskelenergiteknik (MET), Myofascial release og Strain-Counterstrain. Disse teknikker er igennem 15 års praksis modificeret, forenklet og effektiviseret af Læge Stig Thomsen således, at resultatet er en blid og skånsom behandlingsmetode for bl.a. folkesygdommen “ondt i ryggen”. Også andre lidelser i bevægeapparatet kan med held behandles.

Det, der behandles på, er de små intervertebrale muskler, dvs rotatorerne og mm intervertebrale, dvs de små muskler, der forløber mellem 2 nabohvirvler og over et enkelt facetled. Deriblandt også de suboccipitale muskler, der ligger mellem de 2 øverste nakkehvirvler og kraniet. De større muskler kan patienterne oftest behandle selv efter instruktion med strækøvelser og evt massage.

Musklerne lokaliseres igennem den fejlstilling og funktionsnedsættelse af facetleddene, de medfører. Herigennem kan den kontrakte muskel lokaliseres og palperes og ved specifik lejring af patienten tilstræbes den for musklen mest afslappede stilling. Behandleren beder nu patienten om at aktivere antagonisten (muskel med modsat virkning ) og går specifikt med fingren ind i spændingen og følger den efterhånden som den løsner eller flytter sig. Herved er det muligt at få en total release frem.

Teknikkerne har således intet at gøre med manipulation med thrust-teknikker, som kiropraktorer typisk anvender.

Det drejer sig således om en meget specifik behandlingsmetode, der udelukkende virker på de små intervertebrale muskler. Det er en teknik, der kan anvendes under alle forhold, og der er ingen risiko for forværring af evt anden sygdom. Ikke engang svær osteoporose eller cancermetastaser er en kontraindikation.