Behandlingsform

undersøgelse2Muskulo-skeletal medicin (tidligere manuel medicin) er en effektiv, hurtig og skånsom teknik til behandling af de fleste ryglidelser. Muskulo-skeletal medicin er en undersøgelses-  og behandlingsform, hvor der undersøges for holdningsforstyrrelser, fejlfunktioner og smertereaktioner i muskler, led og knogler i ryggen samt i kroppens øvrige led. Med dette som grundlag kan der behandles specifikt efter de muskulo-skeletal (manuel) medicinske metoder.

undersøgelseVed en speciel lejring af patienten sikres, at det kun er et ganske lille område, der påvirkes. Der skal derfor kun en beskeden kraft til, som patienten tilmed selv leverer. Derfor er selve behandlingen ofte smertefri.

behandlingMetoden kan anvendes både forebyggende og behandlende og den kan anvendes til at stille en præcis diagnose, ved de fleste smertegivende ryglidelser. Både patienter med akutte og kroniske ryglidelser, spændingstilstande og hovedpine kan behandles, og det er den anbefalede behandlingsform ved piskesmældsskader og bækkenløsning.

Indvendigt stræk

En gang imellem må man som læge foretage mindre behagelige indgreb, fordi det kan være nødvendigt for at komme videre i et behandlingsforløb.

I denne kategori hører indvendigt stræk, dvs. stræk af bækkenbund og af ligamentet (ligamentum sacro-tuberale) vaginalt og analt.

Hvorfor får man disse muskelspændinger i bækkenet? Det får man, fordi det er en af kroppens kompensationsmuligheder, når der er låsninger i nederste lænd. Det er hensigtsmæssigt, når lænden er låst, men mindre hensigtsmæssigt når lænden skal til at fungere normalt igen. Desværre kan man ikke selv lave øvelser eller bevægelser, der strækker dem ud, for musklerne forløber mellem knogler, der ikke kan flyttes fra hinanden, og derfor er den eneste effektive måde at strække dem på, det indvendige stræk. Hvis der er spændinger og musklerne ikke bliver strukket, holder det således problemet ved lige og evighedspatienten er en kendsgerning.

Reaktionerne efter behandlingen er i næsten alle tilfælde positive, oftest særdeles positive. Fordi det kan dreje sig om forskellen mellem invaliderende smerter og total helbredelse. Vi oplever, at nogle finder metoden så grænseoverskridende, at de ikke ønsker det foretaget. Det er OK, og fravælger patienten det, bliver det naturligvis respekteret.

Vi er stolte over, at vore metoder er effektive og hjælper patienterne. Og en af disse metoder kan være et indvendigt stræk.

Men først og sidst: det hele er naturligvis ganske frivilligt og vil naturligvis kun blive tilbudt, hvis vi mener, det er påkrævet.