Ensidige og arrogante artikler i Politiken

Politiken har i den seneste uge kørt en længere artikelserie med temaet: “Ryggen – kvaler, myter og fakta”. Artikelserien er baseret på “rygeksperters” kommentarer til rygstatussen i dagens Danmark.

Konklusionerne i artiklerne/fra “rygeksperterne” kan groft summeres op til:

  • At man kun kan forklare 10% af forekomsten af rygsmerter
  • At smerterne skal ikke forhindre dig i at gå på arbejde. Bare tag en panodil
  • At det er helt underordnet, at din livskvalitet er ændret, at du ikke kan dyrke dine interesser eller dyrke sport eller hvad det nu kan være.
  • At bliver du irritabel på dine omgivelser skyldes nok, at du har en depression, der giver dig rygsmerter!

Andet og lignende vrøvl og arrogante udtalelser gav anledning til, at vi inviterede derfor Line Felholt, journalisten med ansvaret for artiklerne, til at komme på besøg i klinikken, se hvordan vi arbejder og tale med patienterne om deres erfaringer.

Med venlige ord blev vi afvist, og vi hører med garanti aldrig fra hende igen.

Det er trist, trist, trist, for vi ved, at vi gør en forskel, fordi vi gør tingene på en anden måde. Kun I patienter ved bedre. For langt de fleste af jer bliver raske eller får det mærkbart bedre, selvom I er dømt af “rygeksperter” til en tilværelse i smertehelvede, der har stået på i 10, 40 eller 60 år. Nederst på siden er tilføjet en kontaktform, til hvis I har lyst til at skrive om jeres oplevelser med rygsmerter og behandlingen deraf.

Man kan også filosofere over en udtalelse i artiklen om dårlig effekt af rygbehandlinger i Politiken af professor i arbejdsmedicin Johan Hviid Andersen: “Måske forkorter et knæk fra kiropraktoren smerten med en til halvanden dag”.

Et udvalg af de relevante artikler kan ses her:

Del dine oplevelser med rygsmerter og behandlingen deraf med Rygklinikken Prometheus