Om migræne

Jeg har en patient, som har lidt af alvorlig invaliderende migræne fra han var en lille dreng. Han er nu 40 år gammel og de sidste 5 år efter han startede behandling i rygklinikken har han kun haft migræne ganske få gange. Så snart han mærker optræk kommer han og får behandling og migrænen bryder ikke ud. Patienten er lykkelig, han kan passe sit arbejde og han kunne gå til den koncert, han havde glædet sig til i månedsvis.

Sidste gang, han var her, sagde han, at han ikke fattede, at metoden ikke var mere udbredt. Jeg fortalte ham, at min grundlæggende teori om årsagen til migræne, at det er en segmentær dysfunktion af 1. brysthvirvel, ikke er kendt – heller ikke på Hovedpineklinikken på Glostrup Hospital.

For nogle år siden kontaktede vi dem med henblik på en undersøgelse af vores spændende teori. De virkede interesserede og medgav, at teorien passede med de foreliggende videnskabelige undersøgelser, men jeg måtte jo forstå, at der desværre ikke var fondsmidler til det. Deres egne projekter, som i parentes drejer sig om sygdomsmekanismen og ikke om årsagen til migræne, skulle prioriteres.

Så var det min patient udbrød: “Hvor er de dumme!”

Stig Thomsen