Rygklinikken har reddet min livskvalitet

Havde det ikke været for rygklinikken Prometheus, så havde jeg sandsynligvis været sengeliggende det meste af dagene. Jeg vil gøre det postulat, at rygklinikken har reddet min livskvalitet. Efter at have rendt til læger – mange – forskellige i årevis – hvor jeg “nok havde et rodtryk”?? – og meget andet – Men ingen gode forslag til, hvordan jeg slap af med mine smerter, og dog at kunne gå tilstrækkeligt til, at jeg kan klare mig uden hjælpemidler.

Jeg traf på Stig Thomsen, da han kom til Helsingør, og mit “bekendtskab” varer stadig. Klinikken er min redningsplanke hver gang jeg får et “alvorligt ryganfald”, hvor jeg ikke kan gå, og har så mange smerter, at jeg skriger, når jeg skal ud af en seng eller på toilettet m.m. så ringer jeg til Stig. 2 dage senere kan jeg altid igen klare mig selv.

Senere i mit liv fandt man ud af, at jeg har 4 discus protusioner liggende ovenpå hinanden fra den nederste lændehvirvel og op, og at jeg har haft et brud på en hvirvel oppe mellem armene + det løse i form at slidgigt. Jeg har tit spekuleret over hvad det har kostet gennem tiden med alle de uduelige læger, der har været involveret i min ryg?????? Det er helt sikkert ikke småpenge. Samtidig er jeg dybt taknemmelig over, at klinikken tog i mod en 2. juledag, hvor jeg kravlede på alle 4 ind ad døren i klinikken – og gik ud derfra – syngende. Der har været flere sådanne behandlingsoplevelser på denne klinik – som på en helt anden måde – end noget jeg i øvrigt har været vidende om – er til for os patienter. Der er så også en grund til, at der er ultralang ventetid, hvis man vil ind hos Stig som nu patient. Der er så blot det at sige, at de øvrige også er meget dygtige.

Jeg tog en bekendt med til klinikken. Denne bekendte havde været ude for en alvorlig arbejdsulykke, hvor hun havde fået et stort køkkenbord ned over sig. Hendes bækken var derved blevet slået skævt. Efter at hun i måneder havde frekventeret syghusvæsenet, så jeg hende gå i en vinkel på ca. 90 grader. Hun kom ned på klinikken. Måtte have 8 behandlinger, da det var en stor skade. I dag mærker hun intet til skaden og er kommet sig fuldstændigt. Men ville sygesikringen eller arbejdsskadeforsikringen dække udgiften???

Nej – det ville de ikke, for det er ikke sygesikringsminded at spare penge.
Gennem årene har jeg henvist et utal af mennesker til klinikken. Disse mennesker er alle meget glade for, at de ved tilfældighedernes spil kom til klinikken.

Venlig hilsen
Anje Holmstad