10 år med rygsmerter

Min kone har i over ti år været plaget af rygsmerter. Hun har naturligvis opsøgt læger, som dog kun har henvist til scanning og bagefter kunnet fortælle at hendes ryg er slidt og at der ikke er noget at gøre ved det, andet end at tage smertetabletter.

For et par måneder siden henvendte hun sig så til klinikken Prometheus v. lægetig Thomsen. Han har gjort et meget kompetent arbejde som Patricia aldrig har fået tilbudt før. Andre læger har konstateret, og set på røntgen, at hun har flere slidte ryghvirvler, men det er så det. Ingen har foreskrevet andet end muskeltræning ved svømning samt indtagelse af panodil. Og hun har fortsat haft ondt i ryggen i årevis.

Efter en del skepsis opsøgte hun så Dr Thomsen som har et særdeles godt rygte blandt mange mennesker i Helsingør. Vi tog begge afsted til konsultationen. Jeg som ‘tolk’ og hjælper. Min kone lå på maven og Thomsen viste mig stille og roligt, hvirvel for hvirvel, hvordan adskillige af dem var gledet skævt. Han trykkede dem så på plads med fingrene, hvorved musklerne kunne mærke at mekanikken kom i orden så at de ikke hele tiden behøvede at trække i ‘fejlplacerede’ hvirvler for at få dem til at falde i hak. Efter behandlingen havde ryggen det godt. Patricia fik dog smerter i det ene ben, men de gik over dagen efter. Det var første gang en behandler havde set på, undersøgt og manipuleret, ryggen rent fysisk.

Thomsen viste nogle øvelser som kan holde ryggen ‘på plads’ og ved næste besøg en uge efter kunne han vise mig at kun een af hvirvlerne var kommet ud af den rigtige position. Den blev så trykket på plads igen og ryggen har det nu udmærket. Min kone kom yderligere en gang til klinikken for ‘afsluttende inspektion’. Alt så godt ud. Hun skal selvfølgeligt skåne ryggen ved at ikke lyfte noget tungt.

Rygtet om Stig Thomsens dygtighed taler åbenbart sandt ! Tak !

Torben Caro